Jobbar mig mot juldagen med ett leende på läpparna.


Tjenare.

Inläggen duggar lika tätt numera som ett spöregn på hösten. På torsdag är dagen d, juldagen. Då ses vi ett gäng på 13-15 per, iaf bokat bord för 15. Ska bli så jävla kul att se alla gamla som nya vänner som verkligen sluter upp och det kommer bli en magisk afton det är jag säker på. Planen för den dagen är att vi samlas hemma hos mig och Patricia klockan 14.00 för lite glögg och nån pepparkaksbit eller nått tilltugg till för att vid 18 tiden vara på plats vid resturangen där jag har bokat plats för oss. Vi brukar samlas på juldagen och slänga våra lurviga och snacka en massa skit om året som gått om de som vart. Detta år ser jag tillbaka på senare i veckan, vart ett spännande år och lärt mig mycket om mig själv. Tror fan jag har blivit en bättre man så att säga.
Tillbaka till dagen d så ska de bli mycket roligt som sagt och det kommer bli en magisk afton, jag är taggat till tårna och vill bara att de drar igång. Ta första ölen tidigt med vänner surra och må allmänt bra. Detta blir kul.
Ikväll levererar jag Limpos hårding, ja det vart lite om travet också. Instagram är det som gäller och ni som inte följer mig där, gör det. Limpotheking även där som på twitter och lite andra sidor.
Jag har nu bestämt mig vilken av dem jag pratade som blir "hårdingen" de läggs ut som sagt ikväll runt 18-19 kanske när jag står och lagar mat.

Idag händer det inte mycket men har hunnit med en del för det. Nu tillbaka till städningen och sedan laga lite käk tills Patricia anländer blir nog korvstroganoff denna måndag. Gott absolut. Det var allt för nu vi ses på Instagram ikväll.

God morgon.

Uppe med tuppen och vidare på fotboll.

Tjenare.

Jag är i form på travet eller ja satte en vinnare jag bjöd på på instgram i fredags. Kul att Dreams Take Time leverade så pass bra som han gjorde (8.70) bra odds för "Limpos hårdingar) levererar en ny tills på tisdag på Instagram där hårdingarna nu kommer att synas. Ville bara lägga in detta i början kul när man lyckas fälla en stor favorit med.

Nu så är man vaken och på gång . Idag är det fotboll som gäller nere i Duveholmshallen och sambon vart ju inte så road över det när städning stod på programmet så jag får försöka att fjäska lite med lyxig frukost innan jag drar.

Har vart uppe sedan 07.00 och styrde ihop en "gubbröra" vilket jag kan erkänna vart okey men hoppas den blir bättre när den får dra till sig lite. När vi ändå är inne på matlagning så kan jag väl berätta att det är ett av mina många intressen, men också det som ligger mig närmast hjärtat för äta bör ju annars dör man.

Matlagningen har liksom alltid funnits där och jag har succèsivt förbättrat den och min polare "Jocke" menar väl att jag borde söka till mästerkocken men jag har blankt sagt nej varje gång de kommit på tal när vi gjort något bra i köket. Jag har ju mina favoritkockar när de gäller mat och det skiljer väl sig inte mot andra som har detta som gebit.

*Jamie Oliver. Ohotat etta trots för mycket citron i hans mat. Jag vet inte varför man jag får känslan av att citron i allt är inte så okey. Men en sjuhelsike kock är han och ger ett bra intryck står som sagt i en klass för sig.

* Per Morberg. Vet kanske inte "kock" på riktigt men en som går lite över gränsen och slafsar en del. Gillar det skarpt hans hårda tag i köket med glimten i ögat så är det fantastiskt, saknar honom i Sveriges Mästerkock tycker programet sjönk sen han lämnade in handduken.

Dessa två samt Plura Jonsson är väl dem jag ser upp till mest även Gordon Ramsey har en bra platys i hjärtat även fast jag tycker att han oftast svär för mycket i tv. Har nog tagit lite från dem alla in i min matlagning.

Att laga mat för mig är harmoni jag skulle gärna ägna mer tid till köket och dess begivenheter som infinner sig när jag får skapa. Jag ska bättra mig på den punkten nu efter nyår och bli bättre kommer ej bli mycket pizza om jag inte styr degen och allt som hör till själv. Den harmonin jag får i köket är nästan som den att va i ett stall 07.00 och skotta en box, ja kanske dålig jämförelse men ah ni känner mig :).

Lite om det nu ska jag göra mig i ordning och brygga lite kaffe och testa gubbröran. Bra frukost kanske steker mig lite äggröra och bacon till detta. Njut för böveln det är jul snart. Vi ses och syns ala partenza

Kap Verde!!!!

Tjenare.

Kände att det var dags att dra igång denna blogg igen. Några har hör och häpnat efterfrågat efter denna blogg, men vill läsa det jag skriver ? Vi gör väl ett försök till, denna gång utan krav och att det ska bli lite mer flöde i bloggen.

Jag är nyss hemkommen från en trevlig tur med sambon och hennes föräldrar till Kap Verde och ön Sal. Jag kan verkligen rekommendera de stället till folk att besöka. Att vara på resande fot är något jag gillar extremt mycket, ingen stress och bara koppla av på annan ort är väl de som lockar mig mest så en bra komb.

Vi vars borta i en vecka och "lappa" sol ta en drink och bara känna no stress som är Kap Verdes signum. Ett bra signum som jag gillar skarpt.

Tog oss 7 timmar och 30 minuter att flyga ner till "kapan" vilket var lugnare än jag trodde (jag blir lätt rastlös av att sitta still) men de funkade mycket bättre som sagt och med lite skumpa och öl i kroppen var man ju lugn som en filbunke. Väl framme så checkade vi in på vårt hotell där vi skulle tillbringa en vecka. Vi bodde i en bungalow och de var fett nice faktiskt. Efter incheckning blev de "lappande av sol och jag kan ju säga att jag gjorde en klassiker och körde utan solskyddsfaktor första dagen för att leka lite "macho" har ju gjort de ett gäng gånger förut borde ha lärt mig att inte göra om dessa misstag ;).

Under veckan var vi ute och besökte byn och vi hitta ett stamhak där ölen smakade bättre än på hotellet och dit gick vi 5 av 7 dagar tror jag kan ha fel på siffran men ett bra hak var det då de fanns gratis wifi, just det där med wifi och att jag inte skulle använde mobilen på hela resan sket sig första dagen.

Maten på ön får 4 av 5 stjärnor faktiskt. I matsalen där vi käka fanns det alltid 3-4 rätter att välja på vilket var bra som tusan. Vi var ute och testade maten med och jag verkligen älskade grillad tonfisk det var något nytt för mig och väldigt uppskattat. Får bli att testa och grilla det till sommaren fast då tar jag gärna det med lite pommes och vitlöksås och några skivor citron.

Upptäckte en del om staden med som jag skrev tidigare. Folket är mycket trevliga och hjälpsamma. Nästan lite väl på och ska försöka sälja de dem har, allt är the same i nästan varenda affär du går in i. Vart faktiskt förvånad av att "kapan"-folket gillade Tintin så mycket, fanns mycket små skulpturer av honom.

Det vart som sagt mycket lappande av sol och kolla dess begevinheter under veckan som vi var där och jag kan säga att jag kommer mer än gärna tillbaka till ön, kanske att jag då testar någon av dem andra öarna som finns. Jag rekommenderar detta att besöka Kap Verde starkt.

Det var lite om resan och nu att ni fått lite inspiration av att åka ner och besöka stället som fann mitt hjärtas plats. Jag har fått blodat tand av att resa och tycker det är extremt kul så blir att börja spara då det ryktas lite om en fotbollsresa till London i vår.

Nu ska jag fortsätta stöka i hemmet men vi ses och hörs. Ha det. ///Limpo